Site Overlay

Bozontos vagy ívelt? A szélsőségek játéka

Ha egy társaságba tévedsz, ne lepődj meg azon, ha lesznek ott az átlagnál közvetlenebb, barátságosabb személyek, akik azonnal itallal kínálnak, leveszik az éppen betoppanó nők kabátját az ajtóban, ezzel lehetőséget lopva akár egy észrevehetetlen testi kontaktusra is. Egyébként is szívesen veregetik a másik vállát vagy beszélgetés közben megérintik a másik ember karját, kézfejét. Ők mindenki barátai, a „Hogy vagy, mi újság?” kérdések kitalálói.

Könnyen teremtenek kapcsolatot, néha-néha már tolakodónak is tartjuk őket. „Haverkodik”, viccelődik, de ha közelebbről megismernénk, gyorsan kiderülne, hogy nincs igazi barátja. És ettől szenved. Ha együtt szeretnél dolgozni vele, akkor azonnal igent mond, elvállal minden feladatot, lelkesen kooperál, de bármelyik pillanatban gondolhat egyet és kilép, faképnél hagy.

Fotó: people.com

Ezzel szemben lesznek olyanok is a társaságban, akik a falnál állva, egy pohár itallal a kezükben szemlélődnek, nem állnak szóba senkivel. Emiatt  – tévesen – nagyképűnek tarthatod őket. Míg az előbbi, az ölelgető-tapizós alacsonyan ülő szemöldökkel rendelkezik (szinte alig lát ki alóla), utóbbi magasan hordott szemöldök alól figyeli a jelenlévőket.

A magasan ülő szemöldök egyfajta arisztokratikus kisugárzást kölcsönöz, s ez frusztrálhatja azt, akivel először találkozik. Mintha a felhúzott szemöldök egy folyamatos méltatlankodás, lenézés üzenete lenn, pedig valójában szó sincs erről. Egyszerűen csak szüksége van egy bizonyos távolságtartásra, s ezt tökéletesen bebiztosíthatja magának ezzel a szemöldökkel, ami egyébként tipikusan nőkre jellemző szerkezet. A köznyelvben sznobnak bélyegzik meg az ilyen nőket, pedig valójában csak távolságtartóbbak maradnak, félnek a sérüléstől.

A két típus módszerei különböznek, de a céljuk ugyanaz: minél jobban kiismerni a másikat és minél kevesebb információt kiadni saját magukról!