Site Overlay

Azonnal döntesz vagy hezitálsz? A homlokodra van írva

Érdekes megfigyelni egy csapatmunka során, hogy ki az, aki az azonnali cselekvés híve és ki az, aki részletekbe menően képes elgondolkodni a megoldáson. Akinek egyenes, tehát teljesen függőleges vagy – nagyon ritkán látható ilyen – előre dőlő a homloka, attól ne várjunk gyors reagálást. Ő vélhetően tízszer végig gondolja majd a folyamatot, lejátssza fejben az összes létező lehetőséget és csak ezután dönt.

Az egyenes homlokú nők és férfiak szeretnek töprengeni, elmélázni dolgokon, ezáltal rengeteg ötletük van. Az egész képet, a teljes stratégiát szeretik látni maguk előtt, mielőtt belefognak valamibe. Nyugodtnak és kiteljesedettnek érzik magukat, ha lehetőséget kapnak a gondolkodásra, mielőtt cselekednének. Ez nem időhúzás vagy halogatás, ők egyszerűen csak így működnek.

Ehhez képest, akire oldalról ránézel és látod, hogy hátra dőlő homloka van, az már valószínűleg a lábával dobol türelmetlenül, mert alig várja, hogy elsüljön a rajtpisztoly és a tettek mezejére léphessen. Ez a típus az eredményre fókuszál, nem veszik el a részletekben. Gyakorlatias, gyorsan dönt, szereti, ha a dolgok azonnal történnek. Keveset gondolkodik, nem kedveli a csacsogást. Másoktól is elvárja ugyanezt, csak a nyers információkat hallja meg, igazi végrehajtó.